1. Home
  2. Recepten
  3. bananenbrood

bananenbrood

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-08-2005

Ingrediënten


270 g bloem
150 g fijne tafelsuiker
4 tl bakpoeder
1 tl zout
150 g amandelen, geroosterd
3 grote extra rijpe bananen, gepureerd
60 ml yoghurt
2 grote eieren, gesplitst
6 el boter, gesmolten
1 tl vanillesuiker
100 g rozijnen, geweld


Verder heb je nodig


Brood- of cakevorm


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden

Bereidingswijze

Vet de bodem van het blik in en bestrooi met bloem. Meng bloem, suiker, bakpoeder, zout en amandelen in een kom en zet apaprt. Meng in een andere kom de bananen, yoghurt, eidooiers, boter, vanille en rozijnen met een houten lepel. Klop de eiwitten stijf. voeg voorzichtig het bloemmengsel toe aan het bananenmengsel, schep de eiwitten erdoor en roer voorzichtig tot een stevig beslag. Schep in de cakevorm en bak ca. 1 uuur, totdat het brood goudbruin is. Laat 5 min. afkoelen voordat je de vorm van het brood afhaalt. Serveer warm of op kamertemperatuur.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top