1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Scones

Scones

  • Engels, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-08-2005

Ingrediënten


Ingredienten voor ? 12 stuks:
225 g zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
55 g boter
25 g witte basterdsuiker
150 ml melk
slagroom en jam



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220?C. Bestrooi de bakplaat met wat bloem of zelfrijzend bakmeel. Doe het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder in een kom een meng dit goed door elkaar. Voeg daarna de boter in klontjes en de suiker toe en roer het mengsel goed door.
Maak een kuil in het midden en schenk hier de melk in. Meng het deeg goed met behulp van een mes. Het deeg moet zacht, maar niet plakkerig zijn. Leg het deeg op een bebloemd oppervlak en kneed het goed door.
Druk het deeg daarna plat tot een lap van ? 1 cm dik.
Snijd met behulp van een vormpje 12 scones uit het deeg, leg ze op de bebloemde bakplaat en bestuif de scones met wat bloem.
Bak de scones in de hete oven gedurende 10 a 12 minuten totdat ze goed gerezen en lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster, afgedekt onder een theedoek.
Serveer met (iets te) stijfgeslagen room en jam.

Serveertip

Tip(s):
Voor kaasscones moet de suiker vervangen worden door 60 g geraspte Cheddarkaas



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van catweezel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van catweezel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top