1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Scones (2)

Scones (2)

  • Engels, Buffet
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-08-2005

Ingrediënten


Ingredienten voor ? 8 stuks:
250 g zelfrijzend bakmeel
2? theelepel bakpoeder
? theelepel zout
50 g boter of margarine
1 zakje bourbon vanillesuiker
2 eetlepels suiker
75 ml melk
1 ei




Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding:

De oven voorverwarmen op 225?C of gasovenstand 5.
Het bakblik met bakpapier bekleden. Het bakmeel met het bakpoeder en het zout boven een kom zeven. De vanillesuiker en suiker toevoegen.
De boter met twee messen door de bloem in kleine stukjes snijden.
Het ei met de melk loskloppen, ? eetlepel bewaren, de rest bij het bloemmengsel schenken en het geheel tot een samenhangende bal kneden. Het deeg tot een lap van zo'n 2? cm dik uitrollen. Uit het deeg 8 rondjes steken (met behulp van een uitsteekvorm of een glas van ? 6 cm), deze op het bakblik leggen en met de rest van het eimengsel bestrijken. De scones in het midden van de oven in ? 10 minuten lichtbruin bakken en ze uit de oven op een rooster laten afkoelen.

Serveertip

Tip(s):
Heerlijk met een dot (iets te stijf) geslagen slagroom en jam naar keuze.

Clotted cream maak je door 125 ml slagroom lobbig te kloppen, daar 125 g mascarpone aan toe te voegen en het daarna verder stijf te kloppen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van catweezel


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van catweezel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top