witlofstampot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • witlofstampot

    Witlofstampot

    Witlofstampot

Zomerse stampot met rauwe witlof die zelfs witlofhaters erg lekker blijken te vinden

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stronkjes witlof
500 gram aardappelen, kruimig
1 bakje kruidenkaas
2 pakjes gerookte spekjes
peper en zout
bieslook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
stamper
grote ruime pan
koekepan
snijplank en mes

Voorbereiding

Aardappels schillen, witlof snijden, zie bereidingswijze

Bereidingswijze

De aardappels schillen en 20 minuten koken. De bittere kern uit de witlof halen, en de rest van de witlof in stukjes snijden. De spekjes in de koekepan knapperig bakken. Als de aardappels gaar zijn afgieten, de spekjes erdoor, de witlof er RAUW doorheen doen, bakje kruidenkaas erdoor scheppen en naar smaak peper en zout. Bieslook er doorheen knippen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

zusanova avatar
zusanova

Doorsturen

Home Recepten