Surimitaartje met geconfijte tomaat en bieslookroom

  • Fusion, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 24-08-2005

Heerlijk voorgerecht dat zo klaar is, maar waarvan de tomaten wel tevoren moeten worden geconfijt. Kan koud of als chaudfroid worden gereedgemaakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 trostomaten; 2el olijfolie; 4 teentjes knoflook; 1 el thijm; 1el grof zeezout; 150 gram surimi/krab; 250 ml zure room; 2el peterselie fijgesneden; busseltje bieslook;
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
open ring en bakpapier

Voorbereiding

Voor het confijten van de tomaten....Oven voorverwarmen op 120 gr. Tomaten ontvellen (gaat het beste door een kruisje in de tomaat te snijden en enkele seconden in kokend water te leggen). Tomaten dwars doorsnijden en de zaadlijsten verwijderen; Tomaten met de platte kant op bakpapier leggen op een bakplaat. Op de tomaten olijfolie, thijm, knoflook en zeezout. Tomaten zachtjes laten drogen in een uur of twee. Temp maximaal 130 / 140 want de tomaten mogen niet bruin worden.

Bereidingswijze

Surimi of krab met 3 eetlepels zure room en de peterselie omscheppen en op smaak brengen met zout en peper. De rest van de zure room mengen met de fijngesneden bieslook. Ook met zout en peper op smaak brengen.
Als de tomaten geconfijt zijn, de knoflook er af vegen. Op bord open ring leggen en twee tomatenhelften erin (beetje aandrukken evt) De surimi er op en vervolgens weer twee tomatenhelften. Ring verwijderen en de bieslookroom erop. Enkele bieslook stengeltjes er op.

Serveertip

Op het bordje nog wat druppels met water aangelengde bieslookroom.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten