1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Surimitaartje met geconfijte tomaat en bieslookroom

Surimitaartje met geconfijte tomaat en bieslookroom

  • Fusion, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-08-2005

Ingrediënten 4 personen


8 trostomaten; 2el olijfolie; 4 teentjes knoflook; 1 el thijm; 1el grof zeezout; 150 gram surimi/krab; 250 ml zure room; 2el peterselie fijgesneden; busseltje bieslook;


Verder heb je nodig


Open ring en bakpapier


Heerlijk voorgerecht dat zo klaar is, maar waarvan de tomaten wel tevoren moeten worden geconfijt. Kan koud of als chaudfroid worden gereedgemaakt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor het confijten van de tomaten....Oven voorverwarmen op 120 gr. Tomaten ontvellen (gaat het beste door een kruisje in de tomaat te snijden en enkele seconden in kokend water te leggen). Tomaten dwars doorsnijden en de zaadlijsten verwijderen; Tomaten met de platte kant op bakpapier leggen op een bakplaat. Op de tomaten olijfolie, thijm, knoflook en zeezout. Tomaten zachtjes laten drogen in een uur of twee. Temp maximaal 130 / 140 want de tomaten mogen niet bruin worden.

Bereidingswijze

Surimi of krab met 3 eetlepels zure room en de peterselie omscheppen en op smaak brengen met zout en peper. De rest van de zure room mengen met de fijngesneden bieslook. Ook met zout en peper op smaak brengen.
Als de tomaten geconfijt zijn, de knoflook er af vegen. Op bord open ring leggen en twee tomatenhelften erin (beetje aandrukken evt) De surimi er op en vervolgens weer twee tomatenhelften. Ring verwijderen en de bieslookroom erop. Enkele bieslook stengeltjes er op.

Serveertip

Op het bordje nog wat druppels met water aangelengde bieslookroom.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkhaarhuis


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkhaarhuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top