Zomerse courgette ovenschotel
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
700 gr courgettes1 flinke ui1 bakje champignons200 gr ham boter of margarinezout en peper2 tl pestosaus400 gr kwark1/4 ltr koffieroom3 eieren75 gr bloem2 teentjes knoflook 100 gr mozarellakaas paneermeelVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 478,37 kcal |
Koolhydraten | 40,18 g |
Eiwitten | 38,16 g |
Vetten | 17,34 g |
Benodigdheden
Wok of hapjespan. Oven en ovenschaalVoorbereiding
- De courgettes in plakjes snijden en halveren
- De ui snipperen, chamignons in plakjes, de ham in reepjes snijden
Bereidingswijze
- In wat boter de groenten roerbakken, de ham even meebakken en met zout, peper en pestosaus op smaak brengen
- De eieren met de kwark en koffieroom losroeren en dit bij de gezeefde bloem roeren
- De knoflook erboven uitpersen en de in blokjes gesneden Mozarella erdoor scheppen
- De helft van de saus in een ingevette ovenschaal leggen, de groenten erop leggen en de rest van de saus erover schenken
- Wat paneermeel erover strooien
- De schotel 40 minuten in een oven van 200 graden zetten
Bron
in een oude Margriet