Ku lo yuk

  • Aziatisch,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-08-2005
  • Ku lo yuk

    Ku lo yuk

    Ku lo yuk

  • Ku lo yuk

    Ku lo yuk

    Ku lo yuk

  • Ku lo yuk

    Ku lo yuk

    Ku lo yuk

Echt een van mijn lekkerste recepten en altijd een succes.... een recept voor alle frituur liefhebbers.
Kan ook als vegetarische recept gemaakt worden en dan met fruit zoals appels bananen enz. i.p.v. vlees.
Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
VOOR BESLAG:
500 g mager varkensvlees in stukjes of fruit
75 g zelfrijzend bakmeel
1/4 t zout
1 t knoflook poeder
100 ml melk

VOOR SAUS:
2 t uienpoeder
1 t knoflookpoeder
6 e tomatenpuree
2+1/2 t gemberpoeder
1 blik ananas in stukjes(met vocht)(565 g)
200 ml water
2 potjes atjar tjampoer met vocht (2 x 335 g) (of zelfgemaakte atjar tjampoer)
3 e ketjap benteng manis
2 t fijngesneden stemgember
100 ml water
3 volle t bruine basterdsuiker
maizena
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

ZELFGEMAAKTE ATJAR TJAMPOER

Bereidingswijze

VOOR VLEES:
1. Droog vlees goed af.
2. Maak van melk, bloem, zout en knoflookpoeder een glad beslag.
3. Dompel hierin de stukjes vlees, die u vervolgens frituur in hete olie.
4. Hou vlees warm.

VOOR SAUS:
1. Breng 200 ml water aan de kook doe hier de suiker bij.
2. Voeg hierbij het uienpoeder, het knoflookpoeder, de atjar met vocht, de ketjap, de tomatenpuree, de ananas, de gesneden gember en de gemberpoeder.
3. Laat saus voor 15 min koken tot fruit en groenten warm en gaar is.(niet pap)
4. Bind saus met maizena.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Bij het serveren wordt de saus over de gefrituurde stukjes vlees gegoten. Heerlijk met rijst.
Voor vegetarische variatie frituur je eerst de fruit in beslag in schone olie voor je de vlees frituren. Op de foto heb ik stukjes gefrituurde appel mee geserveerd.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hans3333 avatar
hans3333 06-06-2018

ik heb dit wel eens gemaakt van deon, idd helaas is ie er niet meer, maar met varkensfilet lapjes , zijn lekker snel klaar met frituren

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 05-06-2018

Deon is helaas overleden. Ik denk dat hij fricadeua of hamlappen heeft gebruikt.

Farfalla_ avatar
Farfalla_ 05-06-2018

Wat hebben jullie aan varkensvlees gebruikt, fricandeau of iets anders?

Farfalla_ avatar
Farfalla_ 05-06-2018

Hé Deon, Het recept ziet er goed uit, en gaat op het menu volgende week. IK laat je weten hoe het hier smaakte. Groetjes Ina

estherbakermans avatar
estherbakermans 15-10-2013

ik bewaar hem deon mijn dochter ia hier gek op dus ga het binnenkort maken gr esther

deonart avatar
deonart 15-10-2013

atjar tjampoer = 2 x 335 g en ananas = 565 g

Purrie avatar
Purrie 15-10-2013

Lijkt me lekker Deon, dank! Hoop alleen dat je me wilt laten weten hoe groot blik ananas en hoe groot de potjes atjar (ze hebben hier in Spanje alleen (soms of zelden) hele grote potten... geen idee over de hoeveelheid die nodig is.

smartha avatar
smartha 14-10-2013

Hallo Deon,dit recept neem ik mee ga ik in het weekend proberen Groetjes Martha

anita4 avatar
anita4 05-04-2011

hallo don, ook ik neem hem mee hoor, mijn lievelingsgerecht, en door jou kan ik hem nu zelf maken, dank je wel hiervoor. groetjes van anita

lunafairy avatar
lunafairy 04-04-2010

Dit recept moest ik van je meenemen. Bedankt Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten