Hazelnoottruffels
- Engels, Banket
- 30-60 min.
Heerlijk voor bij de High Tea!
Ingrediënten 4 recipe.people
50 g fijn gemalen Maria-biscuitjes1 eetlepel fijn gehakte gekonfijte rode kersjes (bigarreaux)
1 eetlepel fijn gemalen hazelnoten
1 eetlepel fijn gemalen amandelen
1 eetlepel fijn gehakte rozijnen
geraspte schil van 1 sinaasappel
1/2 eetlepel rum of cointreau
30 g koude boter in blokjes,
100 g pure chocola fijngehakt
1 eetlepel slagroom.
50 g hazelnootpraline (kant-en-klaar te koop).
Bereidingswijze
Biscuitkruim, kersjes, gehakte hazelnoten, gehakte amandelen, rozijnen, sinaasappelschil en rum mengen in een kom.
Boter smelten in een steelpan. Stukjes chocola erin doen. Pan van het vuur nemen en flink roeren tot de chocola is gesmolten en vervolgens iets laten afkoelen.
Room erdoor mengen en daarna het notenmengsel uit de kom erbij doen. In de koelkast laten opstijven.
Er balletjes van draaien en die door de hazelnootpraline rollen.
Tot opdienen bewaren in de koelkast.