1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Hazelnoottruffels

Hazelnoottruffels

Door: shell_seeker

  • Engels, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-08-2005

Ingrediënten 4 personen


50 g fijn gemalen Maria-biscuitjes
1 eetlepel fijn gehakte gekonfijte rode kersjes (bigarreaux)
1 eetlepel fijn gemalen hazelnoten
1 eetlepel fijn gemalen amandelen
1 eetlepel fijn gehakte rozijnen
geraspte schil van 1 sinaasappel
1/2 eetlepel rum of cointreau
30 g koude boter in blokjes,
100 g pure chocola fijngehakt
1 eetlepel slagroom.
50 g hazelnootpraline (kant-en-klaar te koop).


Hazelnoottruffels
Hazelnoottruffels

Heerlijk voor bij de High Tea!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Biscuitkruim, kersjes, gehakte hazelnoten, gehakte amandelen, rozijnen, sinaasappelschil en rum mengen in een kom.
Boter smelten in een steelpan. Stukjes chocola erin doen. Pan van het vuur nemen en flink roeren tot de chocola is gesmolten en vervolgens iets laten afkoelen.
Room erdoor mengen en daarna het notenmengsel uit de kom erbij doen. In de koelkast laten opstijven.

Er balletjes van draaien en die door de hazelnootpraline rollen.
Tot opdienen bewaren in de koelkast.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top