1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Thais gestoofd rundvlees

Thais gestoofd rundvlees

Door: grace86

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 23-08-2005

Ingrediënten 2 personen


2 teentjes knoflook
stukje gemberwortel (2 cm)
1 serehstengel (citroengras) of 1 theelepel gedroogde sereh
2 gedroogde pepertjes
200 gram magere runderlappen
zout
1 eetlepel olie
2 eetlepels ketjap
1 eetlepel vissaus



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de knoflook schoon en hak de teentjes klein. Schil de gember en snijd het in dunne plakjes. Kneus de serehstengel. Verkruimel de pepertjes. Snijd het vlees in blokjes.
Verwarm de olie en bak hierin het vlees bruin. Bak de knoflook, de sereh, de gember en de pepertjes kort mee. Voeg zout toe. Giet er de ketjap, de vissaus en 2 dl kokend water bij. Breng alles aan de kook en doe een deksel op de pan. Stoof het vlees in 2 uur gaar.

Serveertip

Lekker met broccoli en rijst.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van grace86
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top