1. Home
  2. Recepten
  3. Likeur
  4. Butterscotch
  5. Butterscotch - Roomijs

Butterscotch - Roomijs

  • Italiaans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-08-2005

Ingrediënten 4 personen


100 g bruine suiker
30 g boter
2 eierdooiers
250 cc slagroom (ongeklopt)
150 cc melk
50 cc water



Butterscotch - Roomijs
Butterscotch - Roomijs

Een heerlijke afwisseling!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem een pan met een dikke bodem. Doe hierin de suiker en de boter.
De boter en suiker voortdurend roeren en al roerende 1 minuut laten doorkoken. Voeg het water toe. Laat het mengsel op een laag vuur 5 minuten doorkoken tot het stroperig is geworden (roer het af en toe om).
Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur (ca. 20C).

Klop in een kom de eierdooiers los. Voeg al roerende de slagroom. de melk en de suikerstroop toe. Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is.
Schakel de motor in en giet het mengsel door de opening in het deksel in de kom.

Bereidingstijd van het ijs: 25-35 minuten.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top