Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Penne rigate met pangafilet

Penne rigate met pangafilet

Door: menge161

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-08-2005

Ingrediënten 4 personen


250 gram penne rigate
500 gram pangafilet
1/8 liter visbouillon
1/8 liter witte wijn
200 gram geraspte Pardano
1 prei
2 teentjes knoflook, geperst
2 venkelknolletjes
5 romatomaten
boter
2 dl slankroom
peper en zout uit de molen



Lekker en makkelijk te bereiden hoofdgerecht
Menusuggestie: serveer als voorgerecht de traditionele meloen met Parmaham.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de penne rigate beetgaar, giet af en laat uitlekken. Omschudden met wat olijfolie.
Besprenkel de pangafilets met citroensap en bestrooi ze met zout. Breng de bouillon met de wijn aan de kook en pocheer hierin de pangafilets in 6 minuten.
Leg de pasta in een ingevette Ovenschaal en verdeel de stukken pangafilet erover. Maak de prei schoon en snijd ze in ringetjes. Dompel de tomaten onder in een pan kokend water en laat ze schrikken onder koud stromend water. Haal de velletjes eraf en snijd ze in vieren. Maak de venkel schoon en snijd ze in reepjes. Bak prei, tomaten en venkel eventjes aan in wat boter, voeg knoflook toe en laat 10 minuten stoven. Op smaak maken met peper en zout. Giet de room erbij.
Schep het groentenmengsel over de vis en strooi hier de geraspte Pardano over. Leg hier en daar een vlokje boter en zet de schotel in een op 200 graden voorverwarmde oven. Laat de schotel in ongeveer een half uur mooi bruin en door en door warm worden.
Garneren met wat achtergehouden venkelgroen.



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van menge161
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top