Aardappelkroketjes

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-08-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram kruimige aardappelen geschild - 1 eetlepel boter - 2 eieren - 1 eidooier - zout en versgemalen peper - nootmuskaat versgeraspt - 50 gram bloem - 75 gram paneermeel - olie om te frituren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de aardappelen in stukken, kook ze gaar in water met zout, giet ze af en laat ze uitdampen. Stamp de aardappelen tot puree, klop er met de handmixer de boter door en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Klop er op laag vuur een heel ei en de eidooier door. Strijk de puree uit op een platte schaal of een met bakpapier beklede bakplaat, laat 2 uur afkoelen.
Verhit het frituurvet tot 180 C.
Doe de bloem en het paneermeel in aparte diepe borden, klop in een derde diep bord het tweede ei los met een paar druppels water.
Vorm van de aardappelpuree kroketjes van 2 centimeter doorsnee en ongeveer 6 centimeter lengte.
Rol de kroketjes eerst door de bloem, druk dat iets aan tussen de handen, haal ze door het ei en wentel ze daarna door het paneermeel.
Frituur de kroketjes met niet meer dan 5 tegelijk goudbruin en krokant.
Laat de kroketjes uitlekken op keukenpapier.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

poebeerr avatar
poebeerr 09-03-2018

Dankjewel voor je recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten