1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. paddestoelen met slakken en merg

paddestoelen met slakken en merg

Door: riavreven

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-08-2005

Ingrediënten 6 personen


36 wijngaardslakken uit blik
12 grote kastanjechampignons
1 wortel
1 ui
4 sjalotten
1/2 liter Pouilly-Fuisse (witte wijn)
350 gr runderbeenmerg (bestel bij de slager zonder het been)
2 teentjes knoflook
1 bosje peterselie
peper en zout
cayennepeper
1 citroen



Ontdek meer:

Voorbereiding

Borstel de paddestoelen schoon en draai er voorzichtig de steeltjes uit (die kunt u gebruiken in een saus of soepje). Laat de slakken uitlekken. Maak een fumet klaar met de wijn, 2 gehakte sjalotten en de ui en wortel in kleine stukjes. Breng aan de kook en laat voor de helft inkoken. Verwarm de oven voor op 180? C.

Bereidingswijze

Giet de slakken in de kokende fumet, laat 5 minuten doorpruttelen en laat uitlekken in een zeef. Doe de pijpjes merg in een kom en vul aan met koud water tot ze juist onderstaan. Breng aan de kook en laat 2 minuten zachtjes doorkoken. Schep ze uit het water met een schuimspaan, laat goed uitlekken en wat afkoelen. Hak de overblijvende 2 sjalotten, look en peterselie zeer fijn of doe ze in een hakmolentje. Werk dit mengsel door het merg en kruid met peper, zout en een beetje cayennepeper. Schik de paddestoelenhoedjes in een ovenschotel of individuele ovenschaaltjes. Schik 3 slakjes in iedere paddestoel en dek af met een beetje mergvulling. Dek de schotel af met een ingeolied blad bakpapier en laat 25 minuten bakken in de voorverwarmde oven.

Serveertip

Serveer zeer heet en geef er hompen boerenbrood bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riavreven
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top