1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Terrine van verse geitenkaas met prei en rode biet

Terrine van verse geitenkaas met prei en rode biet

Door: riavreven

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 21-08-2005

Ingrediënten 4 personen


1000 g verse geitenkaas
12 preiwitten
8 rode bieten
10 cl hazelnootolie
5 cl balsamicoazijn
peper
4 sneetjes boerenbrood



Ontdek meer:

Voorbereiding

De prei blancheren en goed laten uitlekken. Een lange, smalle terrine nemen. Hierin eerst een laag geitenkaas leggen, daarop een laag prei, opnieuw geitenkaas, een laag rode biet en ten slotte nog een laag geitenkaas. Goed aandrukken en minstens 12 uur in de koelkast zetten.

Bereidingswijze

De kaasterrine voor het opdienen uit de vorm halen. De kaas in plakken van ongeveer 2 centimeter snijden en die op gekoelde borden leggen. Er een vinaigrette van hazelnootolie, balsamicoazijn en geplette witte-peperkorrels bijgeven.

Serveertip

Serveren met geroosterd boerenbrood.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riavreven
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top