1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pesto
  6. Langoustines met pesto en tomaat

Langoustines met pesto en tomaat

Door: riavreven

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-08-2005

Ingrediënten 4 personen


20 verse rauwe langoustines
2 tomaten
5 g pijnboompitten
10 g gemalen Parmezaanse kaas
5 g basilicum
1 teentje knoflook
20 g olijfolie
peper en zout



Ontdek meer:

Voorbereiding

Voorbereiding
Maak eerst de pesto : mix pijnboompitten, kaas, knoflook, peper en olijfolie tot een gladde pasta. Pel de tomaten nadat ze gedurende tien seconden werden ondergedompeld in kokend water. Haal er de pitjes uit en versnijd het vruchtvlees in kleine kubusjes. Snijd de rauwe langoustines in de lengte doormidden. Verwijder het darmkanaal en het zakje, gevuld met gruis dat zich in de kop bevindt.

Bereidingswijze

Bereiding
Leg de langoustines met de "blote" kant naar boven in een platte ovenschotel. Verdeel de pesto over de zeevruchten. Leg in elk kopje een paar blokjes tomaat. Laat gedurende tien minuten garen in een hete oven (220? C).

Serveertip

Serveer meteen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riavreven
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top