Biscuittaart met banketbakkersroom en kiwi's

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
  • 50 gr boter
  • 150 gr bloem
  • 25 gr maiszetmeel
  • 6 kiwi's
  • 1/2 liter melk
  • 7 eieren
  • 200 gr poedersuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Verwarm de oven voor op 180? C en bereid de biscuit : klop 3 eierdooiers met 100 g poedersuiker, klop de 3 eiwitten tot sneeuw en voeg ze bij het eigeel. Zeef 120 g bloem en meng voorzichtig onder de eieren tot alle klonters opgelost zijn. Bak ongeveer 30 minuten in de oven, in een beboterde en bebloemde taartvorm (liefst met verwijderbare bodem). Stort en laat afkoelen op een rooster.

    Bereidingswijze

    Terwijl de biscuit aan het bakken is, bereidt u de banketbakkersroom : breng de melk aan de kook, klop 100 g suiker met 4 eierdooiers tot een schuimige massa. Voeg 30 g gezeefde bloem en het gezeefde zetmeel toe. Van zodra deze erdoor zijn gemengd, voegt u voorzichtig al roerend de kokende melk toe. Giet in een steelpannetje en breng aan de kook tot de creme dik wordt (2 a 3 minuten) laat, regelmatig omroerend, afkoelen. Snijd de biscuit in twee ronde schijven, bedek de onderste schijf met een laag banketbakkersroom, daarna een laag kiwischijfjes, leg de bovenste schijf erop en garneer op dezelfde manier en bestrooi met vanillesuiker.

    Serveertip

    Bewaar de taart koel tot bij het opdienen.

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    riavreven avatar
    riavreven

    Doorsturen

    Home Recepten