1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Grote ravioli van kreeft met schorseneren en tartuffia

Grote ravioli van kreeft met schorseneren en tartuffia

Door: keukenorkest

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-08-2005

Ingrediënten 4 personen


- 3 kreeften (Canadese)

- verse lasagnavellen (voldoende voor 12 vierkanten)

- 1 el olijfolie

- 600 g verse schorseneren

- 1 dl room

- 60 g jonge spinazie

- 100 g koude boter, in klontjes

- citroensap

- court-bouillon (zie tip)




Voor de consomme :

- 200 g koppen van langoustines

- 1 wit van prei

- 1 tak selder

- 1 ui

- 1 teentje knoflook

- 5 takjes peterselie

- 1 takje verse tijm

- 1 laurierblad

- 1 klontje boter




Voor de tartuffia :

- 500 g bospaddestoelen

- 1 klontje boter

- 1 ei

- truffelolie

- versgemalen peper en zout




Tip van de chef:

Voor het koken van verse kreeft, maakt u een smakelijke court-bouillon van 2 dl water, 2 wortelen, 1 raapje, 1 preiwit, 1 stengel selder in stukjes, 1 kruidenboeketje, 1 ui met 2 kruidnagels, 1 teentje knoflook, 50 cl witte wijn, 10 cl wijnazijn, peper, zout en een mespunt cayenne.





Een recept van de meesterlijke chef-kok Yves Mattagne, van het Sea Grill restaurant te Brussel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Stamp voor de consomme de langoustinekoppen fijn, maak de groenten schoon en snij ze in stukjes (brunoise).

Pel ui en knoflook en snipper fijn.

Verwarm een klontje boter in een flinke pan en fruit er de groenten, samen met de kruiden in aan zonder ze te laten kleuren.

Doe er de langoustinekoppen bij, giet er zoveel water op tot alles onder staat en laat dit op een laag vuur 25 minuten koken.

Giet de consomme door een zeef en zet opzij.

Kook de kreeften ongeveer 7 minuten in een court-bouillon en haal dan het kreeftenvlees uit het pantser.

Schil de schorseneren en trek er met een dunschiller lange, fijne reepjes van.

Kook ze 5 minuten in de room (de room zal dan tot 2/3 zijn ingekookt).

Maak intussen de tartuffia.

Borstel de paddestoelen droog schoon en stoof ze 3 minuten in de boter.

Kruid met peper en zout, roer er de truffelolie door en hou warm.

Bereidingswijze

Kook de lasagnavellen beetgaar in water met wat olijfolie en citroensap.

Breng de consomme aan de kook en mix er de klontjes koude boter door.

Kruid eventueel bij met peper en zout.

Warm de schorseneren op en laat de jonge spinazie even meewarmen.

Serveertip

Leg telkens een vel lasagna op voorverwarmde borden.

Verdeel er de schorseneren met spinazie over, de tartuffia en de kreeft.

Leg er een tweede lasagnavel op en lepel er wat saus over.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van keukenorkest
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top