1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Viskroketten met Thais slaatje

Viskroketten met Thais slaatje

  • Thais, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-08-2005

Ingrediënten 4 personen


1 eiwit
2 wortels
1 bosje koriander
600gr visfilet
teentje knoflook
zout
2eetl olie
4eetl limoensap
1 bosjemunt
peper
2theel suiker
1kleine Spaanse peper
250gr rijstvermicelli
1eetl sambal oelek
enkele blaadjes krulsla
1kleine komkommer



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de helft van de munt en de koriander. Mix de kruiden, de vis, de piment, de look en het eiwit in de blender en voeg zout en peper toe. Maak van dit mengsel 12 balletjes en bak ze met een beetje olie in een antiaanbakpan tot ze goudkleurig zijn. Meng intussen de suiker met het citroensap, de pimentpasta (en een beetje water indien nodig) in een pannetje en laat dit even koken. Zet opzij

Bereidingswijze

Laat de vermicelli zwellen in gezouten kokend water, laat uitdruipen en zet opzij. Snij de komkommer in rondjes, de wortelen in julienne en hak de rest van de koriander en de munt fijn. Doe de uitgelekte vermicelli in een slakom en voeg hier de komkommer, de wortelen, de kruiden en de saus bij en meng het geheel vervolgens voorzichtig.

Serveertip

Schik de slablaadjes op de borden, schep er wat vermicelli bij en leg de kroketjes erbovenop. Versier met enkele muntblaadjes.
U kan de kroketjes op voorhand bereiden en ze pas op het laatste moment bakken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riavreven


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riavreven
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top