1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Snelle gemberkoekjes

Snelle gemberkoekjes

Door: pwiggers

  • Nederlands, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-08-2005

Ingrediënten


250 gram bloem - 150 gram boter - mespunt zout - 150 gram suiker - 1 theelepel gemberpoeder (djahe) - 100 gram heel fijn gehakte gember (uit een potje) - melk om de koekjes te bestrijken


Verder heb je nodig


Bakplaat met bakpapier

Snelle gemberkoekjes
Snelle gemberkoekjes

Als je van gember houdt moet je deze koekjes echt eens maken. Ze zijn zo lekker!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de boter in grove stukken. Kneed van bloem, boter, suiker, gemberpoeder en 50 gram gember een soepel deeg. Maak hiervan een rol van 3 cm doorsnede. Pak het deeg in folie. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de deegrol in plakjes van 1/2 cm. Leg op elk koekje wat van de overgebleden gember en bestrijk de koekjes met melk. Bak de koekjes in het midden van de voorverwarmde oven 10-15 minuten.



Deel dit recept

Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top