1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kabeljauw
  6. Gebakken kabeljauw bedekt met knoflook en bieslook

Gebakken kabeljauw bedekt met knoflook en bieslook

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-08-2005

Ingrediënten 4 personen


4 kabeljauwfilets (150 g elk)
4 tomaten
4 teentjes knoflook
3 eetlepels bloem
5 eetlepels fijngeknipte bieslook
3 eetlepels paneermeel
4 eetlepels olijfolie
zout, peper
50 g boter



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Meng in een diep bord de bloem met 4 eetlepels bieslook en 3 fijngehakte teentjes knoflook.

Bereidingswijze

Wentel de kabeljauwfilets door het bloemmengsel, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn. Was de tomaten en snijd de kapjes eraf. Meng het paneermeel met 2 eetlepels olijfolie en de rest van de bieslook en de knoflook. Bedek de tomaten met het paneermeelmengsel en zet de tomaten in een ovenvast schaaltje, bestrooi ze met wat zout en peper. Zet de tomaten ca. 5 minuten onder de hete grill.
Smelt de boter en de rest van de olijfolie in een ruime koekenpan op een matig vuur. Bak de kabeljauwfilets op een matig vuur aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten). Neem de kabeljauw uit de pan en bestrooi ze met zout en peper. Leg de kabeljauw op 4 warme borden en zet de gegrilde tomaten ernaast.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappels.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riavreven


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riavreven
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top