1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Ovenschotel met mie

Ovenschotel met mie

  • Chinees, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-08-2005

Ingrediënten


350 gr. mie,400 gr. gehakt h.o.h., zout, vers gemalen peper,mespunt geraspte nootmuskaat, 1 theelepel paprikapoeder, mespunt cayennepeper, 25 gr. boter, 3 gesnipperde uien, 2 groene of rode paprika's van zaad en zaadlijsten ontdaan. in reepjes snijden, 3 eieren, 5 eetlepels melk, 100 gr. geraspte oude kaas, 1 bakje champignons


Verder heb je nodig


Ovenvaste schotel van circa 2 1/2 l. inhoud
vergiet, en een ruime braadpan


JAAAAAA.. hij heeft er ook zin in.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 225- 250 gr. celsius

Bereidingswijze

Bestrijk de ovenvaste schotel met boter. Kook de mie zoals aangegeven op het pak.Laat daarna op een vergiet uitlekken.Maak het gehakt aan met zout,peper,nootmuskaat,paprikapoeder,en cayennepeper.Smelt de boter in een ruime braadpan, fruit hierin de uien tot ze goudgeel zijn, voeg gehakt toe,roer dit met een vork tot een rulle massa,voeg champignons toe en voeg de reepjes paprika toe en laat deze meebakken tot ze zacht zijn geworden en het gehakt gekleurd is.Meng de mie gelijkmatig door het gehaktmengsel.Vul de schotel met dit mengsel.Klop de eieren los met de melk,voeg zout,peper en de kaas toe.Schenk dit over de mie.Laat even staan om het tot op de bodem te doen zakken. Zet de schotel in het midden van de oven op het rooster.Laat de schotel in 20-25 min. door en door warm worden en een korstje op de schotel zit.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top