mosterdstip
- Nederlands, Saus/dressing
- 0-10 min.
echte grunnigers weten wat deze saus inhoudt.....probeer het maar eens!!
Ingrediënten 4 personen
500 gr spek in dobbeltjes2 eetlepels Groninger mosterd
2 tot 3 afgestreken eetlepels kristalbloem
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 455,75 kcal |
Koolhydraten | 7,36 g |
Eiwitten | 21,16 g |
Vetten | 37,92 g |
Benodigdheden
Mosterdstip - of kortweg: stip - is een stevige saus waarin (bij voorkeur) Groninger mosterd is verwerkt.Volgens de 'Lekker stippen'-traditie hoort de pan met mosterdstip midden op tafel te staan. Elke eter prikt een aardappeltje aan z'n vork, dompelt het onder in de 'stip' en ... smikkelen maar!
Bereidingswijze
bak de dobbeltjes spek uit in een koekenpan
doe 2 eetlepels Groninger mosterd in een steelpannetje
giet er wat kookvocht van de aardappelen bij
breng mosterd en kookvocht aan de kook
meng 2 a 3 afgestreken eetlepels kristalbloem aan met koud water
voeg dit bij de mosterd in het steelpannetje
breng het geheel weer aan de kook en laat het (voorzichtig) doorkoken tot de gewenste dikte is bereikt
schep de dobbeltjes spek uit de koekenpan
doe de inhoud van het steelpannetje bij het uitgebakken spekvet
al roerend nog even aan de kook brengen en klaar!
Serveertip
Smakelijk stippen!