mosterdstip

  • Nederlands, Saus/dressing
  • 0-10 min.

echte grunnigers weten wat deze saus inhoudt.....probeer het maar eens!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr spek in dobbeltjes
2 eetlepels Groninger mosterd
2 tot 3 afgestreken eetlepels kristalbloem
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 455,75 kcal
Koolhydraten 7,36 g
Eiwitten 21,16 g
Vetten 37,92 g
Benodigdheden
Mosterdstip - of kortweg: stip - is een stevige saus waarin (bij voorkeur) Groninger mosterd is verwerkt.
Volgens de 'Lekker stippen'-traditie hoort de pan met mosterdstip midden op tafel te staan. Elke eter prikt een aardappeltje aan z'n vork, dompelt het onder in de 'stip' en ... smikkelen maar!

Bereidingswijze

bak de dobbeltjes spek uit in een koekenpan
doe 2 eetlepels Groninger mosterd in een steelpannetje
giet er wat kookvocht van de aardappelen bij
breng mosterd en kookvocht aan de kook
meng 2 a 3 afgestreken eetlepels kristalbloem aan met koud water
voeg dit bij de mosterd in het steelpannetje
breng het geheel weer aan de kook en laat het (voorzichtig) doorkoken tot de gewenste dikte is bereikt
schep de dobbeltjes spek uit de koekenpan
doe de inhoud van het steelpannetje bij het uitgebakken spekvet
al roerend nog even aan de kook brengen en klaar!

Serveertip

Smakelijk stippen!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Doorsturen

Home Recepten