Sperziebonen-gehaktschotel met veel knoflook

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-08-2005
  • Sperziebonen-gehaktschotel met veel knoflook

    Sperziebonen-gehaktschotel met veel knoflook

    Sperziebonen-gehaktschotel met veel knoflook

  • Sperziebonen-gehaktschotel met veel knoflook

    Sperziebonen-gehaktschotel met veel knoflook

    Sperziebonen-gehaktschotel met veel knoflook

Een heerlijk wokgerecht die ik zelf REGELMATIG maak als ik aan het lijnen ben. Veel verse groenten en heerlijke knoflook


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 600 gr rundergehakt
  • 500 gr sperziebonen (5 minuten geblancheerd)
  • 2 el olijfolie
  • 2 Spaanse pepers fijn gesneden
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 gele paprika in reepjes gesneden
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 el fijngehakt bonenkruid
  • 2 grote uien gesnipperd
  • peper en zout
  • heerlijk met wat verse Basilicum (naar wens)

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit in een wok de olie en bak het gehakt kruimig. Voeg de Spaanse pepers, de knoflook, de ui en de paprika toe. Roer alles goed door elkaar Wanneer de uien glazig worden voeg je de boontjes, de creme fraiche en het bonenkruid toe en roer je alles goed door elkaar. Dek het gerecht af en laat circa 10 minuten op laag vuur stoven. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Michiel1951 avatar
Michiel1951 07-01-2021

Ga het morgen eten met wat rijst en de de rode wijn ipv de creme fraiche. Hou je op de hoogte

Henk1267 avatar
Henk1267 10-07-2019

makkelijk en lekker, heb er nog wel wat pepersaus aan toegevoegd, zeker voor herhaling vatbaar!

ritual29 avatar
ritual29 22-05-2019

Zojuist gemaakt, opzich lekker en snel klaar. Echter omdat ik vond dat er toch wat smaak miste, heb ik er nog 2 eetlepels ketjap aan toegevoegd wat best verrassend lekker is.

vakantie123 avatar
vakantie123 06-01-2016

lekker en gezond,staat binnenkort op tafel.Dank je wel voor dit recept,Jeannette

mowi avatar
mowi 05-09-2015

Dit was echt een toppertje! Oeps, bij gebrek aan Spaanse pepertjes 3/4 Habanero gebruikt. Volgende keer een halve... Heerlijk gerecht!

marie-france avatar
marie-france 03-05-2012

heb het in mijn kookboek geplaatst. Ga het binnenkort maken. Groetjes, Marijke

road-runnerr avatar
road-runnerr 03-05-2012

Ik weet wat wij vanavond gaan eten...

marianneoud avatar
marianneoud 26-03-2011

Goed idee Annie

annieov avatar
annieov 25-03-2011

Hoi Marianne, Lekker recept, maar ik heb de volgorde veranderd. Het is mij iets te vet. Ik kook de boontjes beetgaar en bak eerst de gehakt kruimig en laat het vet eruit lopen. Dan in een schone wok de ui glazig en dan de pepers en rest van de kruiden erbij. Vervolgens de gehakt en de boontjes erbij. Verwarmen en garneren. En ik ga voor het glaasje wijn van Petra in plaats van de creme fraiche. Groetjess Annie

pwiggers avatar
pwiggers 23-03-2011

Nog een toevoeging: Ik vond het een behoorlijke hoeveelheid! Ik ga er van uit - omdat je het gerecht maakt als je aan het lijnen bent - dat je er verder niets bij eet? Wij hebben er rijst bij gegeten. Dat smaakte prima. Nogmaals groetjes, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten