1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kalfsschnitzels met citroensaus

Kalfsschnitzels met citroensaus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-08-2005

Ingrediënten 2 personen


1citroen
2 ongepaneerde kalfsschnitzels van elk 100 gram
bloem voor het bestrooien
40 gram boter
zout
(versgemalen) peper
2 eetlepels ragfijn gesneden salie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Borstel de citroen onder heet stromend water schoon en dep hem droog. Snijd er 4 dunne plakjes af en pers de rest uit.

Snijd de schnitzels in tweeen, zodat er 4 stukjes vlees zijn. Bestuif de stukjes vlees rondom met bloem en schud de overtollige bloem eraf.

Bereidingswijze

Verhit 30 gram boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de schnitzels in 2-3 minuten per kant gaar en bruin. Bestrooi ze met zout en peper.

Serveertip

Lepel de saus over het vlees en leg de plakjes citroen erop.

Lekker met broccoli of gebakken courgette en pasta met tomatensaus



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riavreven


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riavreven
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top