Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Bisque de homard a ma facon

Bisque de homard a ma facon

Door: keukenorkest

  • Frans, Borrelhapje
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 17-08-2005

Ingrediënten 20 personen


- 10 Europese of Canadese kreeften van circa 500 gr
- 2 uien of 10 sjalotten
- 1 prei
- 2 bollen knoflook
- 1 winterwortel
- 1/2 knolselderij
- 4 laurierblaadjes
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- 2 el venkelzaad
- 1 el kerriepoeder
- 2 el tomatenpuree
- 1/2 fles cognac
- 1 fles witte port
- 1 kilo boomtomaten
- 6 l krachtige gevogeltebouillon
- 2 bosjes verse basilicum
- 500 gr roomboter
- olijfolie



Amuse van chef-kok Toine Hermsen - restaurant Toine Hermsen, Maastricht

Als je de ingredienten van deze bisque bekijkt begrijp je ook meteen waarom zulk een sterren-restaurant...zulke prijzen durft te vragen voor een diner...

Smakelijk!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak een krachtige kippenbouillon met veel kip en weinig water.
Kook de kreeften kort in royaal water met zout en cayennepeper.
(Water eerst aan de kook brengen, dan de levende kreeften erin,als het water kookt kreeften eruit).
Laat de kreeften afkoelen en verwijder de staart en de scharen van het karkas.
Verwijder de kieuwen van de kreeft en hak en/of stamp de karkassen zeer fijn.
Fruit de karkassen aan met de olijfolie samen met de groenten en kruiden en de tomatenpuree.
Blus dit geheel af met de cognac en de witte port en voeg de boomtomaten, de bouillon en de stelen van de basilicum toe.
Breng dit aan de kook en daarna op laag vuur 2 uur laten trekken.
Mag dan beslist niet meer koken.
Passeer de bisque door een fijne zeef.
Haal het kreeftenvlees uit de karkassen, verwijder het darmkanaal en snij het in grote mooie stukken.
Breng de bisque aan de kook en ontvet deze.
Monteer hem op met de koude basilicumboter.
Breng het geheel op smaak met zout en cayennepeper.
Stoof het kreeftenvlees op zeer laag vuur, langzaam warm.
Direct serveren.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van keukenorkest
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top