Pestognocchi met sperziebonen en gerookte tonijn

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-08-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
125 g sperziebonen

125 g boterbonen

1 krop witloof

100 g gerookte tonijn in plakjes

50 g boter

1 el verse pesto

2 tl citroensap


Afwerking:

parmezaanschilfers

geroosterde zonnebloempitten

zout en zwarte peper


Voor de gnocchi:

1 kg kruimige aardappelen

250 g bloem

2 el verse pesto
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak eerst de gnocchi : schil de aardappelen, spoel ze en snij ze in grote stukken. Kook ze in gezouten water, pureer ze in een roerzeef of plet ze met een pureestamper. Voeg de pesto toe en zeef de helft van de bloem over de puree. Kruid met zout en kneed tot een deeg. Voeg beetje bij beetje de resterende bloem toe tot het deeg niet meer kleverig is.

Verdeel het deeg in vieren en rol elk deel uit tot een dunne worst van 30 cm lang en 1 cm diameter. Snij de worsten in stukjes van 1 cm. Leg de gnocchi op een bord en zet koel weg om te laten rusten. Verwijder de kopjes van de bonen, maar laat de staartjes eraan. Snij lange bonen diagonaal in twee. Snij het witloof eerst in de lengte in vieren en dan overdwars in reepjes. Bewaar in water.

Bereidingswijze

Scheur de tonijn in repen. Laat de boter smelten in een pannetje en voeg de pesto en citroen toe. Kruid met peper. Kook de bonen beetgaar in gezouten water, giet af en hou warm. Doe de gnocchi in een pan met gezouten water en laat zachtjes koken tot de gnocchi een voor een komen bovendrijven.

Serveertip

Giet goed af en verdeel de gnocchi over vier borden. Lepel de pestoboter over de gnocchi en verdeel de bonen over de borden. Werk af met de tonijn, het witloof, de zonnebloempitten en parmezaanschilfers. Geef een laatste draai van de peper en dien onmiddellijk op.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten