1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. zelfgemaakte bonbons

zelfgemaakte bonbons

Door: geeske

  • Internationaal, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-08-2005

Ingrediënten


100 gram mascarponeroom, 1 dl slagroom, 200 gram chocolade, 1 zakje vanillesuiker



Ontdek meer:

Voorbereiding

Basis bonbon: Smelt de mascarponeroom met de slagroom en breng het tegen de kook. Smelt de chocolade eveneens met de vanillesuiker en laat afkoelen.

Bereidingswijze

1. Kaneelbonbons. Gebruik melkchocolade. Roer er 1 tl kaneel door en klop luchtig. Massa in bonboncaisse spuiten met stermondje. Chocoladerozijntjes erop.
2. Rumkogels. Gebruik pure chocolade. Roer er 3 el rum (of 1 buisje rum-essence) door. Vorm tot balletjes. Door rumgrapefruit-hagelslag rollen.
3. Roomtruffels. Gebruik witte chocolade. Roer er 3 el nootkrokant door. Spuit in caisses met glad mondje. Suikerbloemetjes erop.
4. Italiaanse bonbons. Gebruik melkchocolade en 2 el amandellikeur (Amaretto). Met glad spuitmondje op kleine 'Amaretti di Saronne' koekjes of Weespermopjes spuiten. Glazuren met witte chocolade.
5. Sinaasappelbonbons. Gebruik butterscotsch-chocolade en 2 el sinaasappellikeur of -siroop en 3 el gehakte geconfijte sinaasappel. Spuit in bonboncaisse. Taartsinaasappeltje erop.
6. Kokostruffels. Gebruik witte chocolade, 1 el banaanlikeur en 3 el geraspte kokos. Vorm balletjes en rol door geraspte kokos.
7. Kersenbonbons. Gebruik pure chocolade en 2 el kersenbrandewijn of amerenakersennat. Spuit toefjes in caisse. Cocktail- of amerenakers erop. Met hagelslag bestrooien.
8. Notentruffels. Gebruik melkchocolade en 4 el cashewnotenpasta. Vorm tot balletjes en haal door gesmolten chocolade. Direct een halve cashewnoot erin drukken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geeske
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top