Cassoulet

  • Amerikaans,
  • 0-10 min.

Een heerlijke alles in een schotel...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
- 300 gr gedroogde witte bonen (pronkbonen)
- 3 eetlepels culinesse
- 100 gr bacon
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 800 gr vastkokende aardappels
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 250 gr sperziebonen
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 fles rode wijn
- 3 takjes tijm
- 1 laurierblaadje
- maizena
- zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank en mes en pan

Voorbereiding

Snijd de bacon in stukjes.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Maak de groenten schoon en snijd ze in grove stukken.

Bereidingswijze

Verhit de boter en fruit de bacon mee met de ui en de knoflook.
Voeg de tomatenpuree toe en fruit het 1 minuut mee (je ontzuurt de puree op deze manier).
Voeg de aardappels en de wijn toe.

Breng het aan de kook en laat alles met de deksel op de pan 15 minuten koken.
Voeg de rest van de groenten en de kruiden toe en laat het 10 minuten koken.
(Check of de aardappels gaar zijn, laat anders langer koken).

Voeg de witte bonen toe en verwarm ze.
Bind het gerecht af met maizena aangelengd met een beetje water en breng het op smaak met zout en peper.

Je kunt de gedroogde bonen ook vervangen door bonen uit blik of pot.
Die zijn gebruiksklaar.

Serveertip

Het is ook lekker om op het laatste gebakken kleine runderworstjes aan het gerecht toe te voegen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

AnietjesSmulsite avatar

Doorsturen

Home Recepten