1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kippensoep
  5. Kippensoep

Kippensoep

Door: petra150864

  • Nederlands, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-08-2005

Ingrediënten 4 personen


* 1 potje kippenbouillon (het vocht
aanvullen met melk tot 1,5 ltr.)
Houd het kippenvlees apart en snijd
naar verkiezing in kleinere stukjes.
* 1-1,5 kippenbouillontablet (naar smaak)
* 1 plak gekookte ham (1/2 cm dik)- in
blokjes
* 1 doosje champignons- in plakjes
* 1 steel prei- in ringen
* 125 gr. roomboter (margarine kan ook)
* 6 eetlepels bloem


Verder heb je nodig


Niets speciaals.


Als je deze soep 1x gemaakt hebt, ben je verkocht!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zie ingredienten.

Bereidingswijze

Maak met boter en bloem een roux. Doe het koude bouillon/melk er in gedeeltes bij zodat een gebonden soep ontstaat.
Kook in een andere pan champignons en prei enkele minuten en giet deze af. Voeg bij de soep evenals de hamblokjes en fijngesneden kip.

Serveertip

Is heerlijk met stokbrood en kruidenboter.
Wat ongeslagen room erdoor maakt het nog romiger.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van petra150864
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top