1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Aardappeltompouces met tonijntartaar

Aardappeltompouces met tonijntartaar

Door: riavreven

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-08-2005

Ingrediënten 4 personen


4-5 grote aardappelen ongeschild
frituurolie
400 g verse tonijn fijngesneden
2-3 el sesamolie
3 el fijngesneden bieslook
3 druppels tabasco
1-2 el limoensap
zout en peper
2 el fijngesneden koriander of peterselie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de aardappelen, maak ze droog en schaaf of snijd ze in grote dunne plakken. Schaaf de aardappelplakken iets dikker dan chips, anders krullen ze teveel bij het frituren en zijn dan moeilijk te stapelen
Leg de aardappelplakken in koud water en dep ze voor het frituren goed droog
Verhit de frituurolie tot 180 graden en frituur de aardappelplakken hierin in gedeelten in 2-3 min. krokant

Bereidingswijze

Laat de aardappelplakken op keukenpapier uitlekken. Meng de tonijn met de sesamolie, bieslook, tabasco, limoensap, zout en peper

Serveertip

Beleg de aardappelplakken met tonijntartaar en stapel voor elke tompouce 3 aardappelplakken op elkaar. Bestrooi de tompouces met koriander.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riavreven
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top