Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Jeera chicken (een heerlijk kip recept)

Jeera chicken (een heerlijk kip recept)

Door: alidada

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-08-2005

Ingrediënten 4 personen


  • 3 eetlepels komijnzaad.
  • 3 eetlepels zonnebloemolie.
  • ½ theelepel zwarte peperkorrels.
  • 4 groene kardemom peultjes. - o.a. verkrijgbaar bij AH ze zitten in een zakje en de naam was - tot voor kort- kardemom vruchten-
  • 2 groene chili pepers, zaad verwijderen en heel fijn gesneden.
  • 2 teentjes knoflook (door de knijper).
  • 2½ cm verse gember (geraspt of door de knoflookpers).
  • 1 theelepel gemalen koriander.
  • 1 theelepel gemalen komijn.
  • ½ theelepel zout.
  • 8 stukken kip (zoals dij en/of drumsticks).
  • 1 theelepel Garam massala (zelf gemaakt- zie mijn recept- of gekocht).
  • Verse koriander en chilli poeder voor de garnering (heb je geen koriander neem dan peterselie).
  • VOOR DE KOMKOMMER RAITA:
  • 150 ml yoghurt.
  • 2 lente uitjes, fijn gesneden.
  • 1 theelepel geroosterde komijnzaadjes.
  • 2 eetlepels vers gehakte munt.
  • Mespuntje cayenne peper,of naar je eigen smaak.
  • ½ komkommer, geraspt.


Verder heb je nodig


Stoof of Hapjespan.

Jeera chicken (een heerlijk kip recept)
Jeera chicken (een heerlijk kip recept)

  • Vertaald door mij uit "Cooking with Spices"
  • Een een geweldig lekker kip recept
  • Ik heb dit al vele keren gemaakt en wij vinden het nog steeds erg lekker!

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Rooster 1 eetlepel komijnzaadjes in een droge Koekenpan voor ongeveer 5 minuten en zet opzij.

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een grote pan, en bak de overige komijnzaadjes, zwarte peperkorrels en kardemom voor ongeveer 2-3 minuten.
  • Voeg de chili`s, knoflook en gember toe en bak voor 2 minuten.
  • Voeg de gemalen koriander, gemalen komijn en zout toe en bak voor 2-3 minuten.
  • Voeg de stukken kip toe, doe de deksel op de pan en laat zachtjes stoven voor ongeveer 20-25 minuten.
  • Voeg de garam massala en de apart gehouden komijnzaadjes toe en sudder dit mee voor 5 minuten.

  • BEREIDING KOMKOMMER RAITA
  • Mix de yoghurt, lente uitjes, geroosterd komijnzaad , voeg munt en de cayenne peper toe naar smaak.

Serveertip

  • Garneer met chilipoeder en koriander en serveer met een salade en de komkommer raita.
  • hieronder de link naar mijn zelfgemaakte Garam Masala.

    http://www.smulweb.nl/1129890/koken/recept/Garam-masala

Bron

Cooking with spices



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top