Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. ganzenlever ravioli met reductie van port en truffel

ganzenlever ravioli met reductie van port en truffel

Door: keukenorkest

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-08-2005

Ingrediënten 4 personen


- 1 pakje wontonvellen
- 3 l kippenbouillon
- 1 ei
- 250 g ganzenlever
- 100 g truffel
- basilicum
- 1 dl kalfsfond
- 1 dl port
- truffelsap
- 50 g sjalotten
- 1 dl syrahazijn (of gewone wijnazijn)
- grof zeezout




Ongelooflijk lekker gerecht.
Creatie: Hermes Vanliefde (Rock-Fort, Brugge).
Op het familiaal kerstdiner 2004 heb ik dit geserveerd als amuse. Ieder een ravioli dus...Ganse familie vroeg zich af waarom ik hier niet wat meer van had bereid. Staat op het Kerstmenu 2005: als voorgerecht!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg de wontonvellen op het werkvlak.
Snijd de ganzenlever in blokjes en schik die in het midden van de velletjes.
Kruid met een weinig peper en zout.
Klop het eitje en bestrijk er de randen van het deeg mee.
Vouw dicht en druk zachtjes aan.

Stoof voor de saus de gesnipperde sjalotten aan in een klontje boter.
Blus met de azijn en voeg de port toe.
Laat inkoken tot bijna alle vloeistof verdampt is.
Voeg de kalfsfond toe en laat nog eens inkoken tot sausdikte.
Werk net voor het serveren af met een scheutje truffelsap.

Pocheer de ravioli ongeveer 3 minuten in de gevogeltebouillon en laat ze vervolgens uitlekken op een handdoek.
Schik ze op het bord, werk af met de saus, de truffel, de gesnipperde basilicum en wat grof zeezout.

Serveertip

Ik heb in plaats van wontonvellen zelf pastavellen gemaakt.
Truffelsnippers heb ik weggelaten en heb wat goede truffelolie gebruikt.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van keukenorkest
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top