Domates Sarapli Kebab

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 16-08-2005

Heerlijk pittige gehaktballetjes in donkerrode tomaten knoflook wijn saus met verse turkse kruiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 goed rijpe tomaten, 500 gram rundergehakt, 50 ml olijfolie, 1 grote ui, 6 tenen knoflook, 2 aardappels, 1 kleine courgette, 200ml turkse rode wijn of pinotage wijn. 2 eetlepes peterselie, 2 eetlepels verse basilicum, 1/2 eetlepel verse dille, 2 eetlepels zeer fijn gesneden rode parika, theelepel turkse peper vlokken (verkrijgbaar in turkse winkel, of van silvo chillies en die fijn wrijven). Peper en zout.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Tomaten ontvellen, uien en knoflook fijnhakken, van het gehakt kleine gehaktballetjes maken ter grootte van een ping pong bal. Courgette en aardappel in kleine blokjes snijden.

Bereidingswijze

De olijfolie verhitten in pan en de uien 1 minuut fruiten en dan de knoflook erbij 5 minuten meebakken tot de uien glazig zijn. De gehaktballetjes en aardappel blokjes toevoegen en aanbraden aan alle kanten, meteen de courgette erbij en de fijngehakte rode paprika, 1 minuut meebakken en dan de tomaten erbij op hoog vuur totdat het kookt, zodra het kookt meteen afblussen met de wijn (kijk uit voor vlam in de pan!) en rest van ingredienten toevoegen. Het gerecht 5 minuten laten stoven tot de alcohol verdampt is en dan afdekken en 20 minuten doorstoven.

Serveertip

Serveer met cacik (turkse yoghurt met geraspte komkommer, gehakte dille, munt en knoflook) en vers turks brood of aardappel brood, zie mijn pagina.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

margo10 avatar
margo10 29-03-2010

We hebben dit gerecht net gegeten. Het was heerlijk. Ook ik kon dit gerecht niet in 10 minuten maken. Ik zat ook aan een uur. Maar dat was het zeker waard. We gaan dit gerecht zeker vaker eten.

leffeblond avatar
leffeblond 04-09-2008

Zeker lekker gerecht! Én gezond! Mijn man vond het ook lekker en die is kritisch! :-) De bereidingswijze is echter geen 10 minuten; incl snijden etc zat ik met koken erbij wel aan een uur. 20 minuten stoven vond ik ook te kort om de aardappels goed gaar te krijgen.

marianneoud avatar
marianneoud 20-02-2007

Lijkt me heerlijk. Neem je recept mee en gefeliciteerd met het dagrecept Marianne

stender avatar
stender 24-08-2005

Dit was heerlijk, vooral ook samen met turks brood en cacik. groetjes, Marian

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 16-08-2005

Mmmmmmmmmmmmm!Heerlijk!Neem ik dus mee! Groetjes,Lut.

riawes avatar
riawes 16-08-2005

Dat wordt weer de keuken induiken! Groet Ria

stender avatar
stender 16-08-2005

Neem hem even mee,ziet er goed uit. groetjes, Marian

sunmaid avatar
sunmaid 16-08-2005

Ga dit gauw een maken lijkt me heerlijk Bedankt en groetjes Ine

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten