1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Kumpir Pidesi

Kumpir Pidesi

  • Turks, Brood
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-08-2005

Ingrediënten 4 personen


4 kopjes Witte Patent Tarwebloem (bezuinig hier niet op, alleen goede kwaliteit bloem voldoet), 2 grote gekookte aardappels (kruimige aardappels), eetlepel olijfolie, pakje gist (voor 500gr bloem), genoeg lauw water om het tot een soepel deeg te kneden, ongeveer 1/2 kopje water, theelepel zout. Olijfolie om te bestrijken.


Verder heb je nodig


Cakeblik of brood blik, Oven.


Turks boeren aardappel brood, zeer smakelijk en krokant, zeer speciaal!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 250 C.

Bereidingswijze

Alles tot een fijn deeg kneden en op een warme plek laten rijzen een half uur laten rijzen of tot het 2x het volume is, lucht uit het deeg kneden en nogmaals een half uur laten rijzen. Vervolgens een bak blik invetten en het deeg in het blik doen, nogmaals 20 minuten laten rijzen en vervolgens 45 minuten bakken in de oven, u kunt de gaarheid controleren door tegen het brood te kloppen, het moet hol klinken. Eenmaal uit de oven bestrijken met wat olijfolie en laten afkoelen op een rooster. U kunt ook varieren door voor het bakken gehalveerde cherry tomaatjes in de bovenkant van het deeg de drukken of gehakte kruiden door de olijfolie doen om het te bstrijken (een mengsel van rozemarijn en zeezout is erg lekker bijv.)

Serveertip

Lekker met verse roomkaas of feta. Ook lekker met vers gemaakte soep.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mrsoul


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mrsoul
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top