Chilli beef tortilla

  • Mexicaans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-08-2005
  • Chilli beef tortilla

    Chilli beef tortilla

    Chilli beef tortilla

Misschien het meest bekende Mexicaanse recept (genaamd Chimichanga - bron "cooking with spices), deze wrap tortilla`s zijn gevuld met pittig rundvlees, bedekt met pittige kaassaus en kan geserveerd worden met de traditionele guacomole met erbij wat groene paprika`s en tomaten.
(Ik heb een recept van guacomole in "mijn kookboek" het is van "suzanneskitchen" en heet "de allerverrukkelijkste guacomole"). Hier is de link naar dit recept. Allerverrukkelijkste-guacomole

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 4 tortillas (wraps -supermarkt).
  • VOOR DE VULLING:
  • 1 eetlepel olijfolie.
  • 450 g rundergehakt.
  • 1 ui, gehakt.
  • 1 theelepel paprikapoeder.
  • 1 rode peper, van zaadjes ontdaan en dun gesneden.
  • 1 eetlepel bloem.
  • 150 ml runderbouillon (eventueel van blokje).
  • 2 grote tomaten, in kleine blokjes.
  • Zout en vers gemalen zwarte peper.
  • VOOR EVENTUEEL ERBIJ: Groene paprika`s, klein gesneden tomaten, guacomole en zure room.


VOOR DE KAASSAUS:
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Juspan of hapjespan.Oven.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180° C.

Bereidingswijze

BEREIDING VULLING:

  • Verhit de olie in een grote juspan of hapjespan en braad het gehakt voor vijf minuten.
  • Voeg de ui toe en bak weer vijf minuten.
  • Voeg de paprikapoeder, kleingesneden rode peper en bloem toe. Laat dit 1 minuut pruttelen. Voeg al roerend de runderbouillon toe, maak op smaak met peper en zout en breng aan de kook, zodra het kookt zet je het vuur laag en laat het zachtjes pruttelen voor 20 minuten.
  • MAAK NU DE KAASSAUS. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe, kook voor 1 minuut en voeg heel geleidelijk de melk toe. Voeg dan de geraspte kaas toe en paprikapoeder, maak op smaak (proef even) en breng het aan de kook terwijl je blijft roeren. Als het goed is haal je het van het vuur.
  • Doe een beetje van de gehaktvulling over de lengte van iedere tortilla, doe de tomatenblokjes erop en rol op als een sigaar, leg ze met naad naar onderen in een ovenvaste schaal en giet de kaassaus over iedere tortilla en bak in de oven voor 20 minuten.

Bron

Cooking with spices

Serveertip

Serveer met groene paprika`s in reepjes gesneden, tomaten in niet al te kleine stukjes, guacomole en zure room (hoeft niet natuurlijk)

Laatste reacties

foekje1 avatar
foekje1 26-04-2017

gisteren een heel apart recept gemaakt omdat de grote wraps op moeten. Het recept komt nog,want ik heb de laatste weken erge pijn, ook in mijn oor. Je krijgt nog een update. Het laatste recept wat ik met veel moeite heb geschreven is niet op Smulweb gezet. Balen. Sterkte, Marieke

alidada avatar
alidada 25-04-2017

Dank je wel, Petra wat leuk! De link naar de Guacomole werkt niet meer jammer genoeg. Ik zal proberen de link op te zoeken. Groetjes, Louise

pwiggers avatar
pwiggers 25-04-2017

Hoi Louise, wat leuk nu recept van de dag. Ik kende dit niet van je en heb je recept nu gelijk meegenomen. Leuk als mijn nichten komen die zijn dol op dit soort gerechten. Bedankt en groetjes, Petra

tanjacornelese01 avatar
tanjacornelese01 14-12-2011

Dit recept vind ik een aanrader. Wel heb ik een paar aanpassingen gedaan: een teen knoflook en 1 theelepel komijn toegevoegd; het gehaktmengsel ong. 10 minuten laten pruttelen, de bloemtortilla`s een paar minuten in de oven gedaan en ik had veel stukjes tomaat over die als bijgerecht hebben gediend.

misspiggie avatar
misspiggie 23-06-2011

Hey, gisteravond je recept gemaakt. Is zeer zeker de moeite waard, vullend en smaakvol. De gebruikte ingredienten vullen elkaar aan. Eens in de zoveel tijd komt dit bij ons op tafel. groet miss piggie

hanneke85 avatar
hanneke85 28-08-2009

Ik heb je recept gisteren gemaakt en het ging erin als koek! Lekker zeg!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten