1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Pandan rijst met spek en boontjes

Pandan rijst met spek en boontjes

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-08-2005

Ingrediënten 4 personen


300 gram Pandan rijst
450 gram champignons
Conimex Wok Olie
125 gram gerookte spekblokjes
300 gram fijngesneden snijbonen
1 bakje Conimex Kruidenpasta voor Rode Curry
1 pakje Conimex Romige Kokosmelk


Verder heb je nodig




Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan. Laat de rijst zonder deksel koud worden, als het snel moet geregeld omscheppen.
Borstel de champignons schoon en halveer ze of snijd ze in vieren.
Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok heet worden. Voeg een (heel klein) scheutje wokolie toe en bak de spekblokjes in ca. 3 minuten uit. Voeg de champignons en de snijbonen toe en wok ze 3 minuten mee. Voeg de kruidenpasta en de kokosmelk toe en laat dit ca. 2 minuten pruttelen. Schep dan de rijst erdoor en wok nog 3 minuten.
Schep de gewokte rijst in diepe borden of kommen.

Serveertip

Vervang de champignons door oesterzwammen en/of shii-takes.

Bron: www.conimex.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geeske


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geeske
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top