Curry met sugarsnaps en wortel

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-08-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150 g snelkookrijst
2 el olie
100 g cashewnoten
1 sjalotje
1 el currypasta (Patak?s)
1/2 dl groentebouillon, van tablet
1 dl kokosmelk, blik a 4 dl
200 g bosworteltjes, in dikke reepjes van ? 5 cm
150 g sugarsnaps
zout, peper
extra nodig:
keukenpapier
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Tip: van een blikje kokosmelk houdt u vaak een restje over.
In de diepvries kunt u het zeker nog zo?n 3 maanden bewaren. Vries het in kleine porties in.

Bereidingswijze

1. Kook de rijst in kokend water met zout volgens de beschrijving op het pak. Verhit een wok of hapjespan met 1 el olie en roerbak de cashewnoten in 1-2 min. bruin. Neem ze uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken.

2. Voeg nog 1 el olie toe en roerbak het sjalotje in ? 2 min. goudbruin. Voeg de currypasta toe en bak het ? 2 min. zachtjes. Voeg de kokosmelk en 1 dl heet water toe, breng het tegen de kook aan en roer de groenten erbij. Laat de groenten ? 5 min. zachtjes koken.

3. Breng de curry op smaak met zout en peper, strooi de cashewnoten erover en serveer met de rijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten