Kerrie Kool
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
Een groentegerecht met kerrie
Ingrediënten 4 personen
1 kool (witte, chinese of savooie kool)zakje kerriesaus (Conimex)
beetje olie
Benodigdheden
Pan
Maatbeker
Waterkoker
Garde
Voorbereiding
Water koken met waterkoker.
Kool in kleine reepjes snijden
Zodra water kookt, water in de maatbeker doen (zie instructies op achterkant van de keriesaus). Vervolgens de saus aan het water in de maatbeker toevoegen en roeren. Laten staan tot gebruik.
Bereidingswijze
Verhit de olie in de pan.
Voeg de kool toe en blijven roeren. Als de groente gaar is, dan kan de saus toegevoegd worden. Let op: bij chinese kool komt veel vocht vrij bij de bereiding van de groente. In het geval van chinese kool, dan eerst vocht afgieten (opvangen voor het geval je het nodig mocht hebben). Saus door de groente mengen en klaar is het gerecht. Indien het te droog is geworden, dan kun je eventueel het opgevangen vocht of wat heet water toevoegen.
Serveertip
Lekker met rijst.