Spitskoolschotel met satesaus

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Spitskoolschotel met satesaus

    Spitskoolschotel met satesaus

    Spitskoolschotel met satesaus

  • Spitskoolschotel met satesaus

    Spitskoolschotel met satesaus

    Spitskoolschotel met satesaus

  • Spitskoolschotel met satesaus

    Spitskoolschotel met satesaus

    Spitskoolschotel met satesaus

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • 300 g basmatirijst
  • 1 spitskool
  • 1 ui
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 schaal kipfilet in blokjes (ca. 350 g)
  • 2 appels
  • 1 zak pinda satesaus (400 g)
  • Boodschappen bestellen
    Voedingswaarde per portie
    Voedingswaarde Eenheid
    Energie 1485,33 kcal
    Koolhydraten 201,80 g
    Eiwitten 79,33 g
    Vetten 35,39 g

    Bereidingswijze

    Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Kool in reepjes snijden en wassen. Ui pellen en snipperen. In pan ui met sambal ca. 2 minuten in olie fruiten. Kipblokjes bestrooien met zout en peper. Kip door ui scheppen en ca. 2 minuten meebakken. Kool bij kip voegen en ca. 2 minuten meebakken. Appels schillen, klokhuis verwijderen. Appels in stukjes snijden. Appels en 100 ml water door koolmengsel scheppen, afgedekt in ca. 5 minuten gaarkoken en op smaak brengen met zout en peper. In pan satesaus verwarmen. Rijst serveren met kool-kipschotel en satesaus.

    Serveertip

    Notities: Ik heb het al een tijdje niet gegeten en volgens mij pas ik voor 2 personen wel het een en ander aan. Deze dus nog een keer bijwerken als ik het weer gegeten heb.

    Bron: Het originele recept komt van AH receptenkaart week 44/45-2003. KCal: 705.

    Dit recept is te vinden in:

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    orphan avatar
    orphan

    Doorsturen

    Home Recepten