Spitskoolschotel met satesaus
- Chinees, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 2 personen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1485,33 kcal |
Koolhydraten | 201,80 g |
Eiwitten | 79,33 g |
Vetten | 35,39 g |
Bereidingswijze
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Kool in reepjes snijden en wassen. Ui pellen en snipperen. In pan ui met sambal ca. 2 minuten in olie fruiten. Kipblokjes bestrooien met zout en peper. Kip door ui scheppen en ca. 2 minuten meebakken. Kool bij kip voegen en ca. 2 minuten meebakken. Appels schillen, klokhuis verwijderen. Appels in stukjes snijden. Appels en 100 ml water door koolmengsel scheppen, afgedekt in ca. 5 minuten gaarkoken en op smaak brengen met zout en peper. In pan satesaus verwarmen. Rijst serveren met kool-kipschotel en satesaus.
Serveertip
Notities: Ik heb het al een tijdje niet gegeten en volgens mij pas ik voor 2 personen wel het een en ander aan. Deze dus nog een keer bijwerken als ik het weer gegeten heb.
Bron: Het originele recept komt van AH receptenkaart week 44/45-2003. KCal: 705.