Spitskoolschotel met satesaus

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-08-2005
  • Spitskoolschotel met satesaus

    Spitskoolschotel met satesaus

    Spitskoolschotel met satesaus

  • Spitskoolschotel met satesaus

    Spitskoolschotel met satesaus

    Spitskoolschotel met satesaus

  • Spitskoolschotel met satesaus

    Spitskoolschotel met satesaus

    Spitskoolschotel met satesaus

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • 300 g basmatirijst
  • 1 spitskool
  • 1 ui
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 schaal kipfilet in blokjes (ca. 350 g)
  • 2 appels
  • 1 zak pinda satesaus (400 g)
  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Kool in reepjes snijden en wassen. Ui pellen en snipperen. In pan ui met sambal ca. 2 minuten in olie fruiten. Kipblokjes bestrooien met zout en peper. Kip door ui scheppen en ca. 2 minuten meebakken. Kool bij kip voegen en ca. 2 minuten meebakken. Appels schillen, klokhuis verwijderen. Appels in stukjes snijden. Appels en 100 ml water door koolmengsel scheppen, afgedekt in ca. 5 minuten gaarkoken en op smaak brengen met zout en peper. In pan satesaus verwarmen. Rijst serveren met kool-kipschotel en satesaus.

    Serveertip

    Notities: Ik heb het al een tijdje niet gegeten en volgens mij pas ik voor 2 personen wel het een en ander aan. Deze dus nog een keer bijwerken als ik het weer gegeten heb.

    Bron: Het originele recept komt van AH receptenkaart week 44/45-2003. KCal: 705.

    Laatste reacties

    rayhana avatar
    rayhana 06-12-2010

    dankje wel, was een erg lekker recept. ook hier wat kleine aanpassingen gedaan, ipv sambal 1 theelepel rode curry en heb garnalen gedaan ipv kip.

    sadkingbilly avatar
    sadkingbilly 02-02-2008

    Dank je voor het plaatsen, was het blaadje van AH kwijt, makkelijk deze site (hoewel ik er veel te weinig kom de laatste maanden) Zometeen weer eens klaarmaken, de chinese kool was in de aanbieding ;o) Ik maak het alleen klaar met verkensfilet lapjes in reepjes gesneden, smaakt ook prima en is wat variatie (wij eten verder al heel veel kip normaal)

    sonjaf1 avatar
    sonjaf1 13-08-2005

    hoi Joyce, heb je recept meegenomen hoor!!! groetjes !!! Sonja

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten