Chocolademousse
- Frans, Nagerecht
- 20-30 min.
Deze chocolademousse is zeer goed en erg makkelijk te maken, een echte aanrader !!!
Ingrediënten 4 personen
100 gram pure chocolade, 3 eetl. zeer sterke koffie, 1 eetl. cognac of armagnac, geraspte schil van 1 kleine limoen, 50 gram zachte boter, 2 grote eieren, 1 eetlepel limoensap, 2 eetlepels kristalsuiker.zorg dat de kom en mixerhaken goed schoon zijn anders worden de eiwitten niet goed stijf.Dit kan je heel goed doen door wat limoensap op keukenpapier te doen en daar de schaal en haken mee te reinigen!!!
Benodigdheden
4 kleine espressokopjes of kleine kommetjes.
Voorbereiding
Water in een pan aan de kook brengen, want het gerecht maak je au bain-marie
Chocola in stukjes breken.
Eieren splitsen ( dooiers worden niet gebruikt), limoen raspen, koffie zetten.
Bereidingswijze
Chocolade, koffie, cognac en boter in de kom doen. Kom op pan met heet water zetten en mengsel onder roeren verwarmen tot de chocolade en boter gesmolten zijn.
Mengsel tot lauwwarm laten afkoelen.
Eiwitten met limoensap luchtig kloppen, suiker en snufje zout toevoegen en eiwitten tot stijve pieken kloppen. Eiwitten voorzichtig door chocolademengsel spatelen.
Mengsel over de koffiekopjes verdelen en in koelkast in ? 2? uur laten opstijven.
Kan ook een dag van te voren gemaakt worden!!
Serveertip
Serveer het met een klein laagje lichtgeslagen room er overheen en een mokkaboontje of muntblaadje!
Gebruik voor de verandering ook eens pure Chocolade met nootjes of butterscots!
Let wel op dit is een klein gerecht dus wil je meer verdubbel alles dan!!!