Schotse Hooglanden Likeur.
- Schots, Streekgerecht
- > 120 min.
Voor op een koude winteravond de innerlijke mens op te warmen.
Ingrediënten
-ruim 250 gram witte bessen.-1 citroen-2 theelepels gemberessence-500 gram suiker.-1 fles whisky.Benodigdheden
-vijzel-dunschiller-kom-zeef-lazen fles.Voorbereiding
-Rits de bessen van hun steeltjes en kneus even in de vijzel
-Schil de citroen(zeer dun afgesneden!).
Bereidingswijze
-Meng de bessen,de citroenschil en het gemberessence en giet de whisky erover.
-Roer even om en laat 48 uur rusten
-Wrijf alles door een zeef en voeg de suiker toe.
-Laat minstens een dag staan todat de suiker opgelost is.
-Bewaar dit in een goedgesloten fles.
Serveertip
-Voor je het gebruikt minstens 3 maanden laten staan.
-Proost!