Schotse Hooglanden Likeur.

  • Schots, Streekgerecht
  • > 120 min.

Voor op een koude winteravond de innerlijke mens op te warmen.

Deel dit recept

Ingrediënten
-ruim 250 gram witte bessen.-1 citroen-2 theelepels gemberessence-500 gram suiker.-1 fles whisky.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-vijzel-dunschiller-kom-zeef-lazen fles.

Voorbereiding

-Rits de bessen van hun steeltjes en kneus even in de vijzel
-Schil de citroen(zeer dun afgesneden!).

Bereidingswijze

-Meng de bessen,de citroenschil en het gemberessence en giet de whisky erover.
-Roer even om en laat 48 uur rusten
-Wrijf alles door een zeef en voeg de suiker toe.
-Laat minstens een dag staan todat de suiker opgelost is.
-Bewaar dit in een goedgesloten fles.

Serveertip

-Voor je het gebruikt minstens 3 maanden laten staan.
-Proost!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bezemsteeltje avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten