1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Kip op z'n Frans

Kip op z'n Frans

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-08-2005

Ingrediënten 4 personen



800 g aardappels
4 el becel Voor koken, (roer)bakken en braden
2 el gevogeltefond
1 tl zout
peper
2 el fijngehakte rozemarijn
4 kippenpoten
2 teentjes knoflook
1 el fijngehakte peterselie






ALS JE OP DE MARKT IN FRANKRIJK LOOPT ZIE MEESTAL ZO'N KRAAM STAAN WAAR ZE KIP MET AARDAPPELTJES VERKOPEN.IK VIND HET ALTIJD HEERLIJK RUIKEN EN DIE GEUR KOMT DOOR DIT RECEPT OOK IN MIJN KEUKEN TERECHT

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappels en snijd ze in schijfjes van ca. 0,5 cm dik. vet een ovenschaal in met 1 eetlepel becel (roer) en leg hier de aardappelschijfjes in.
verwarm de oven voor op 225graden


Bereidingswijze

Maak een mengsel van 1 dl water, de gevogeltefond, zout en peper naar smaak en schenk dit over de aardappels. meng een snufje zout met rozemarijn en peper en wrijf de kippenpoten in met dit mengsel. pers de knoflook uit en meng dit met de rest van de becel Bestrijk de kippenpoten vervolgens met dit mengsel.
leg de kippenpoten op de aardappels en zet de ovenschaal ongeveer 35 minuten onder in de oven. de kip is gaar als het vocht uit de kip helder van kleur is (niet meer roze). Bestrooi de franse kip met peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kramer1274
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top