Soesjes gevuld met MonChou en kruiden

  • Frans, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-08-2005

Een geweldige borrelhap. Lekker van te voren te maken plus je zet toch een plaatje op tafel. De soesje worden gevuld met Mon Chou,room,kruiden en geraspte kaas

Deel dit recept

Ingrediënten 20 personen
  • VOOR DE SOEZEN:
  • 50 gr boter
  • snufje zout
  • 60 gr gezeefde bloem
  • 2 eieren
  • VOOR DE VULLING
  • 100 gr Mon Chou
  • 2 el koffieroom
  • 1 tl paprikapoeder
  • 150 gr geraspte belegen kaas
  • 1 el fijngehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Verwarm de oven voor op 225 graden.

Voorbereiding

Maak de soezen: Snijd de boter in kleine stukjes en doe die samen met 1 dl water en een snufje zout in een steelpan. Breng het mengsel aan de kook en roer er vervolgens in een keer de gezeefde bloem door, blijf op laag vuur roeren tot het deeg als een bal van de pan loslaat. Doe het deeg over in een kom en laat het iets afkoelen. Roer met de mixer een voor een de eieren erdoor. Voeg het andere ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Blijf nog ca 1 minuut kloppen tot het deeg mooi glanst en in stukken van de gardes valt, Doe het deeg in een spuitzak met een gladde of kartelmond. Spuit ca 10 middelgrote of 20 kleine rozetten op een beboterde bakplaat, laat hierbij voldoende tussenruimte, want de soezen worden 2 maal zo groot. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de soezen in 15 minuten gaar. De soezen zijn gaar als ze licht aanvoelen. Knip elke soes in en laat ze nog ca 3 minuten in de uitgeschakelde oven uitdampen. Zet de soezen op een taartrooster en laat ze afkoelen.

Bereidingswijze

VULLING: Klop de Mon Chou los met de koffieroom en het paprikapoeder. Meng de geraspte kaas en de peterselie erdoor. Schep het mengsel met behulp van twee theelepels in de soesjes of doe het met een spuitzak. Doe nog wat Mon Chou mengsel op de soesjes en strooi er wat geraspte kaas over.

Serveertip

HELEMAAL LEUK!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

marianneoud avatar
marianneoud 05-01-2010

Neem je recept mee. Dank

helderse avatar
helderse 03-12-2006

ga ik proberen, dank je wel liefs van Marijke

martha4 avatar
martha4 28-11-2006

Als het helemaal leuk is dan kan je het niet weigeren. Groetjes martha dank je

jentje1 avatar
jentje1 29-05-2006

Ziet er heerlijk uit.Ga het proberen met mijn verjaardag. Bedankt voor het recept en groetjes. Jennie

01081979 avatar
01081979 06-02-2006

Ik neem je recept mee, ziet er heerlijk uit. bedankt. groetjes Monique

mama67 avatar
mama67 23-11-2005

Hallo, zondag hebben we een verjaardag, dan zet ik jouw soesjes op tafel! Lijken me heerlijk. Marja

amensame avatar
amensame 10-09-2005

Hoi Marianne, ik ben op 'togenblik superdruk, maar ik ga het toch uitproberen hoor, je hoort nog van me of het lekker was. Groeten van Nolly.

sculptuur avatar
sculptuur 07-09-2005

neem her recept mee, lijkt me heerlijk! groetjes, Sculptuur

kruize95 avatar
kruize95 03-09-2005

hoi hoi lijkt me een lekker recept ga het deze maand nog proberen. mijn dochter is 26 september jarig dus ben benieuwd dan groetjes anna

peperfreaky avatar
peperfreaky 30-08-2005

Dankjewel, Ik ga het een keer proberen Groetjes Ine

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten