Pastabol
- Italiaans,
- 20-30 min.
Lekker en erg leuk om op tafel te zetten!
Ingrediënten 4 personen
350 gr. spaghetti,4 et. paneermeel,
1 kleine ui,
1 teentje knoflook,
4 eieren,
300 gr. geraspte Pardano,
5 el. rode pesto,
200 gr. champignons,
500 gr. broccoli,
2 el. olijfolie,
200 gr. achterham in blokjes,
peper en zout.
Voorbereiding
Kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Vet een bolvormige ovenvaste schaal van 2,5 l. in en bestrooi de
schaal met paneermeel. Verwarm de oven voor op 200 ?c.
Snipper ui en knoflook.
Snijd de champignons in plakjes.
Was de brocoli en snijd hem in roosjes.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een pan en roerbak de ui, de knoflook en de champignons 3min. op hoog vuur. Voeg de broccoli toe en roerbak nog 5min. Voeg de ham toe. Breng de
iets afgekoelde, uitgelekte spaghetti op smaak met peper en zout en druk hem in een dikke laag tegen de binnenkant van de schaal.
Schep het broccolimengsel in de schaal. Klop de eieren los met de Pardano, de pesto en peper en zout,en schenk het mengsel over de vulling. Bak de bol in 60 min.gaar en stort hem op een schaal. Lekker met tomatensaus.
Eet smakelijk!!
Serveertip
Serveer er een frisse sla bij en een koel glas rose of witte wijn.!