Zomerstamppotje

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.


Lekker veel verse bladgroenten en geroosterde cherrytomaatjes in dit zomerse stamppotje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 kilo aardappels
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 zak a 300 gram bladspinazie
- 1 zakje rucola
- 250 gram chettytomaatjes, geroosterd onder de grill
- 5 fijngesneden zongedroogde tomaatjes op olie
- vloeibare margarine
- 1 dl melk
- geroosterde pijnboompitten
- 1 ons uitgebakken ontbijtspek
- verse Italiaanse kruidenmix, fijngehakt
- peper, zout
- Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de aardappelen samen met de ui en 1 teentje knoflook in de schil gaar. Druk de knoflook uit boven de aardappelen en stamp alles fijn met een pureestamper. Doe de warme melk erbij en klop de puree lobbig. Maak op smaak met de kruiden, knoflook uit de pers, zout en peper en de kleingesneden zongedroogde tomaten. Roer de spinazie en de rucola erdoor en warm onder voortdurend roeren goed door.

Serveertip

Schep de stammpot op vier borden en leg de uitgebakken spekjes en de geroosterde cherrytomaatjes er bovenop. Garneer met de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

menge161 avatar
menge161

Doorsturen

Home Recepten