1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Salade van rode bieten met knapperige spekreepjes

Salade van rode bieten met knapperige spekreepjes

Door: pwiggers

  • Duits, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-08-2005

Ingrediënten 4 personen


500 gram gekookte rode bieten - 2 teentjes knoflook - 1 ui - 2 eetlepels witte azijn - 2 eetlepels olie - 1 eetlepel suiker - peper, zout -
200 gram reepjes mager rookspek -


Verder heb je nodig


Koekenpan
schaal

Salade van rode bieten met knapperige spekreepjes
Salade van rode bieten met knapperige spekreepjes

Deze heerlijke bietensalade is erg lekker als bijgerecht bij gebakken aardappeltjes en een gebakken karbonaadje of gebakken kabeljauw.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig en bruin. Pel de gekookte bietjes en snij deze in kleine stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak een dressing van de azijn, olie, peper, zout en suiker.

Bereidingswijze

Meng de bietjes, ui, knoflook en de dressing door elkaar. Laat minimaal een uur intrekken. Proef en voeg eventueel nog wat azijn of suiker toe.
Meng de spekreepjes erdoor.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelen en een gebakken karbonade of gebakken vis.



Deel dit recept

Reacties (15)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top