Irish IJskoffie
- Internationaal, Nagerecht
- 10-20 min.
Een heel erg lekker toetje met whisky, koffie en chocolade-ijs. Ziet er mooi uit en is supersnel te maken.
Ingrediënten 4 personen
4 kleine borrelglaasjes whisky - 2 zakjes vanillesuiker - 1 dl sterke koude koffie - 4 bollen chocolade-ijs met stukjes chocolade - stijfgeklopte slagroom - eventueel wat geschaafde chocolade om te garnerenBenodigdheden
4 mooie hoge glazen
Voorbereiding
Zet sterke koffie en laat deze afkoelen. Klop 1/8 liter slagroom stijf
Bereidingswijze
Verdeel de whisky over de glazen. Verdeel de vanillesuiker over de glazen. Verdeel de koffie over de glazen. Verdeel het ijs over de glazen. Doe in elk glas een flinke dot slagroom.
Serveertip
Garneer eventueel met wat chocoladeschaafsel.